00d
00t
00m
00s

@teklafestival

Om Teklafestivalen

TEKLA är en teknikfestival för dig som är tjej mellan 11 och 15 år. Under en heldag får du testa spännande ämnen som robotprogrammering, musikproduktion, hur man bygger en cykelhjälm som skyddar bärarens huvud och en massa annat i en blandning som passar alla, oavsett hur mycket du kan och vet innan.

TEKLA är för dig som gillar att bygga, skapa och testa nya saker. För dig som gillar musik, robotar, sladdar, spela spel eller vara kreativ tillsammans med andra. Eller som är nyfiken på ovanstående, även om du inte provat förut.

På festivalen varvas praktiska workshops* med inspirationstalare och vi avslutar dagen med fest och musik. För workshopdelen delar vi upp oss i två grupper, 11-12 och 13-15 för få plats med fler tjejer och för att alla ska få göra saker på en nivå som passar dem.

TEKLA arrangeras av KTH och Robyn, i samarbete med våra partnerföretag Ericsson, Scania, Spotify och Creuna. Platsen för festivalen är KTH:s campus.

*En workshop är en praktisk verkstad där du får lösa en uppgift, bygga eller skapa och testa något tillsammans med andra tjejer och en eller flera workshopsledare.