@teklafestival

00d
00t
00m
00s

Tekla @ MTF

 

Tekla under Music Tech Fest

Det svänger om Tekla i höst när KTH står värd för Music Tech Fest – en internationell musik- och teknikfestival för vuxna, som under en hel vecka fyller KTH med utställningar, performances och olika hack-camps. Teklafestivalen tar i år en paus för att utveckla konceptet, men för att hålla ångan uppe tills vi är tillbaka 2019, passar vi på att arrangera ett antal workshops under MTF för teknikintresserade tjejer i åldern 11-18.  Som vanligt får tjejerna prova på olika typer av teknik, träffa inspirerande förebilder och hänga med en massa nya kompisar. Inga förkunskaper krävs. Teklas aktiviteter håller till i samma lokaler som Music Tech Fest och det kommer finnas möjlighet att besöka vissa delar av utställningarna.

Vi längtar tills vi ses i september!

 

Program 8 september 12.00–17.00,  15-18år

 

Popkollo

Har du undrat hur de där låtarna på radio faktiskt skapas? Kanske drömt om att själv kunna göra en egen låt som låter sådär fantastiskt som det gör i ditt huvud? Tillsammans med Rojda och Barbara från Popkollo, får ni lära er ett program i datorn som gör det möjligt att producera egen musik och skapa helt nya ljud!

Drawdio

Gillar du att rita? Gillar du musik? Då kommer du att älska DRAWDIO! Drawdio är en korsning mellan en synth och en penna, du kan helt enkelt rita med ljud. Kolla här! Vi kommer att använda lödkolv och bygga en egen drawdio från scratch för att sedan se vilka fantastiska ljud vi kan åstadkomma. Ingen erfarenhet behövs, lödning är roligt och lätt, vi visar hur!

 

Program 9 september 9.00–14.00, 11-14år

 

Quirkbot

Lär känna det lilla krektskortet Quirkbot och bygg en discorobot! Quirkbot är en minihjärna som kan låta, röra sig och blinka! Koppla på knappar, motorer, ljus och högtalare för att skapa din egen varelse. Med hjälp av kod kan du ge din quirkbot egna egenskaper som hispig, högljudd och snabb! Vi avslutar dagen med att låta robotarna ha en dance-off

imagiCase x EIT Digital

Vem har sagt att kodning inte kan användas för att skräddarsy dina accessoarer? Föreställ dig att med hjälp av teknik få dina saker att matcha med trender, dina kompisars favoritfärger eller din nya t-shirt! Tillsammans med imagiCase och EIT Digital kommer du att få programmera accessoarer att lysa och blinka i takt med din favoritmusik.